söndag 23 september 2012

Förstudie


Open publication - Free publishing - More franska

Detta var verkligen något att bita i! Jag siktade först in mig på att undersöka hur och i vilken utsträckning moderna språklärare använder sig av digitala verktyg. Men upptäckte att det fanns en del forskning på detta, och ändrade då min problemformulering till att sikta in mig på eleverna. Ska bli skönt att ventilera frågeställningarna på tisdag, känner att jag behöver lite hjälp på traven!

7 kommentarer:

  1. Vilket smart sätt att använda issuu på! Jag tycker att dina frågeställningar är mycket relevanta. Mycket bra med youtube-klippet där du motiverar ditt val av litteratur.Visuellt har du lyckats fånga en "fransk stämning" som passar perfekt till undersökningen.Du bör kanske specifiera din metod mer så att det är glasklart hur du tänker gå till väga.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Tack för responsen! Jag måste absolut specificera min metod mer, tänker såklart intervjuer och enkäter, men har inte frågeställningarna till dessa riktigt klara i mitt huvud. Det är mycket som snurrar runt där just nu:)

      Radera
  2. Men vilken fiffig lösning! Du verkar ha hittat mycket bra att läsa inför din undersökning. "Digitala verktyg och sociala medier i undervisningen" köpte jag förra terminen så säg till om du behöver låna. Kul att dina fransoser får hänga med i tidningen och snyggt med världskartan i bakgrunden. Håller med Carina om att frågeställningen är relevant.Det måste vara väldigt intressant att få höra vad eleverna tycker och tänker om ditt arbetssätt och med sidan Bonjour. Det gäller att ställa rätt typ av frågor i enkäten för att få svar på din problemformulering.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Tack för det! Japp, håller med dig om att det gäller att ställa rätt sorts frågor, får fundera mer på det. Jag har faktiskt också köpt "Digitala verktyg", en väldigt bra bok måste jag säga.
      Vi ses imorgon!

      Radera
  3. Hej Anna!
    Otroligt snygg bakgrund och ett mycket väl valt typsnitt var det första som slog mig! Jäkligt snyggt!!! Det jag skulle jobba mera på skulle väl isf vara att få den andra bilderna (Eleverna, facebook osv) att smälta in lite mera i bilden. Kanske jobba lite mera med dem för att få samma känsla i dem som i bakgrunden. Jobba med toner i Photoshop kanske...

    Frågeställningarna och litteraturen är lite svårare för mig att kommentera då jag inte känner till problemet så mycket men du verkar ha bra koll på det så det ska nog bli bra tror jag!

    Kan även passa på att säga att min blogg nu är uppdaterad och att min PDF finns för påseende där. Lite sent blev det så förstår om du inte hinner kommentera den men det skulle uppskattas :)

    Ha det fint så ses vi imorgon!

    MVH/David

    SvaraRadera
  4. Hej Anna!
    Jag håller med om vad de andra har skrivit. Dina fransoser var jag förtjust i redan förra terminen.Kul att du låter dem vara med.
    Att sikta in sig på eleverna i stället för språklärarna kommer säkert att ge dig aha-upplevelser och kanske nya infallsvinklar på lärande, som du kan ha nytta av i din fortsatta undervisning.

    SvaraRadera
  5. Hej!
    Har du kunnat precisera frågeställningen utifrån diskussionerna senast?
    Håll oss gärna uppdaterade via bloggen.

    SvaraRadera